Inhouse escape

Escape2Change verzorgt unieke, op maat gemaakte escape rooms op elke gewenste locatie. Het escape room format is een uitstekende manier om een onderwerp of thema binnen een organisatie onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan zaken zoals verandermanagement, transformaties of slimmer/flexibel werken. Of misschien zijn jullie juist op zoek naar een origineel personeelsuitje? De escape room baseren wij op de wensen van jullie organisatie. Het betreft dus altijd maatwerk, want iedere organisatie heeft een ander doel en thema.

 

Bij een inhouse escape room richten we ons op samenwerking, communicatie, bewustwording en het benutten van elkaars talenten. We hebben inmiddels de nodige ervaring binnen bedrijven en krijgen veel positieve reacties. Ervaringen van onze klanten zijn hier te lezen.

Aanpak

Per organisatie bepalen we samen met de klant welke onderdelen/opdrachten we in gaan zetten en welke materialen we daarvoor nodig hebben. Denk hierbij aan touwen, blinddoeken, tandems, (verborgen) stellingen, kisten, sloten, telefoons, laptops en veel meer. Met behulp van de juiste materialen kunnen we op bepaalde aspecten meer of minder nadruk leggen, zoals communicatie en samenwerking. We gebruiken vaak verschillende ruimtes voor de escape room, maar het is ook erg leuk om daarnaast naar buiten te gaan.

 

Het is belangrijk om een duidelijk vertrekpunt te hebben en een helder doel van de escape room. Een escape room kan, mits juist gebruikt, zorgen voor een hoge mate van bewustwording, reflectie en dus ook verandering. Na afloop van elke sessie bespreken we het proces met de deelnemers. Dit is het moment om veranderingen te bespreken, maar ook juist om elkaars gedrag en cultuur eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Doordat een escape room mensen dwingt om te handelen, zonder dat ze hiervoor bekende kaders hebben, kan er namelijk ontzettend veel inzicht worden gekregen in de manier waarop mensen uit een organisatie acteren. Dit grijpen wij samen met jullie aan om de aandachtspunten die er zijn te benoemen, zodat jullie dit verder op kunnen pakken om zaken ten positieve te veranderen.