Maatwerk

De Escape game format is een uitstekende manier om een onderwerp of thema binnen een organisatie onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan zaken zoals verandermanagement, transformaties of slimmer/flexibel werken. Of misschien zijn jullie juist op zoek naar een origineel personeelsuitje? De maatwerk Escape game baseren wij op de wensen van jullie organisatie. Het betreft dus altijd een unieke game, want iedere organisatie heeft een ander doel en thema.

Aanpak

Samen met jullie bepalen we het doel van de Escape game. Vervolgens gaan wij aan de slag met de onderdelen / opdrachten die we in gaan zetten. Met behulp van de juiste materialen en opdrachten kunnen we op bepaalde aspecten meer of minder nadruk leggen. Denk bijvoorbeeld aan communicatie en samenwerking. We gebruiken vaak verschillende ruimtes voor de Escape game, maar het is ook mogelijk om de ruimte uit te gaan.

 

Het is belangrijk om een duidelijk vertrekpunt te hebben; waarom wordt de Escape game ingezet. Het spelen van de Escape game zorgt voor een hoge mate van bewustwording, reflectie en dus ook voor verandering. Indien gewenst bespreken we na afloop van elke sessie het proces met de deelnemers. Dit is een mooi moment om elkaars gedrag en cultuur eens vanuit een ander perspectief te bekijken en daardoor veranderingen te bewerkstelligen. De Escape game dwingt mensen om te handelen, zonder dat ze bekende kaders hebben. Zo wordt er inzicht gekregen in de manier waarop mensen uit jullie organisatie acteren. Gezamenlijk grijpen we dit aan om de aandachtspunten die er zijn te benoemen, zodat jullie dit verder op kunnen pakken.