Recruitment

Het moge duidelijk zijn dat recruitment binnen organisaties een zeer belangrijke rol heeft. In deze tijd waarin personeel schaars is en de concurrentie hevig, is het extra belangrijk als organisatie om positief op te vallen. Als organisatie wil jij de juiste mensen vinden en uiteindelijk aan je binden. Escape2Change heeft een escape game ontwikkeld die helpt bij het aannemen van de juiste mensen. De game wordt meestal gedeeltelijk op maat gemaakt voor onze klanten zodat de deelnemers de beleving van een gepersonaliseerde game kunnen ervaren. Op deze manier ontstaat er meer binding met de organisatie waar ze solliciteren en kan de organisatie belangrijke thematiek terug laten komen in de game. 

 

De escape game wordt ingezet op selectiedagen van bijvoorbeeld traineeships en is een groepsopdracht die wordt uitgevoerd door de sollicitanten. De game wordt veelal ingezet op de laatste dag van het selectieproces, bijvoorbeeld tezamen met een pitch en/of rollenspel. Voorafgaand aan de selectiedag bepalen we met de klant en eventueel een assessmentkantoor welke competenties we willen observeren en welke gedragingen hierbij horen. Tijdens de game is het mogelijk om verschillende interventies en toevoegingen te doen. Denk hierbij aan hintkaarten met tijdstraffen, time-outs en leiderschapsrollen. Bij elke klant kijken we van te voren welke wensen er zijn zodat de game een maatwerk oplossing is voor onze klant.

  

In het kader van employee-experience en employer branding is het spelen van een game binnen het selectieproces een waardevolle toevoeging. Door het spelen van de game hebben de deelnemers een leuke tijd en de organisatie krijgt veel waardevolle inzichten. We streven ernaar om alle deelnemers een positieve ervaring te geven waarin ze iets over zichzelf kunnen leren, los van de uiteindelijke selectie voor de functie.  

 

Quote van Shannen de Jong (Campus Recruiter bij Royal BAM Group nv)

 "Binnen BAM maken we al een aantal jaar gebruik van deze EscapeGame tijdens het selectieproces van het BAM Graduate Programme. Het is een originele, leuke en actieve manier om elkaar te leren kennen en de kandidaten te observeren op diverse competenties. De game heeft een BAM-twist waardoor het niet overkomt als een 'reguliere' Escape Game. Het is iedere keer weer een succes!"