Onboarding Game

In een tijd waarin personeel schaars is en veel mensen flexibel werken is een goed onboarding proces erg belangrijk. Escape2Change heeft een interactieve Onboarding Game ontwikkeld die we ook kunnen inzetten voor jouw organisatie. Het doel van deze game is om ervoor te zorgen dat de nieuwe medewerkers elkaar en de organisatie op een leuke manier leren kennen. Bij Escape2Change hebben we onboarding games gemaakt voor verschillende klanten. Deze games zijn altijd maatwerk waardoor je als organisatie de mogelijkheid hebt om de thema's die bij jouw organisatie spelen te laten terugkomen.         

  

Praktische informatie Onboarding Game
  

De game wordt voor het grootste gedeelte op maat gemaakt voor de organisatie en heeft in de basis een speelduur van circa 2 uur. Bij specifieke wensen is het mogelijk om de game een andere tijdsduur te geven. De organisatie levert van tevoren de inhoudelijke input voor de game. Op deze manier kan de organisatie zich presenteren aan haar nieuwe medewerkers en informatie overbrengen. We maken hierbij gebruik van documentatie van de klant en daarnaast wordt er gewerkt met filmpjes die een belangrijke rol spelen tijdens de game.  

 

Per game is het mogelijk om teams van 6 tot 12 personen te laten spelen. Er kunnen meerdere games tegelijk worden gespeeld en daarmee zit er geen limiet op het totale aantal deelnemers. De game bestaat uit een combinatie van zowel offline- als online elementen. In de game zitten meerdere speelrondes en alle deelnemers binnen een team moeten samenwerken om de game succesvol te kunnen afronden. Gezien de ontwikkeltijd die gepaard gaat met deze game is deze game geschikt om te gebruiken voor de lange termijn en derhalve niet voor eenmalig gebruik.  

 

De game kan door Escape2Change worden begeleid, maar het is ook mogelijk om de game door iemand vanuit de organisatie te laten begeleiden. Wij zorgen dan voor een handleiding zodat deze medewerker alles in goede banen kan leiden. 

 

Neem voor meer informatie over de Onboarding Game contact met ons op!