Onboarding

In een tijd waarin het behouden en werven van de juiste mensen van cruciaal belang is kan een effectieve onboarding een belangrijke rol spelen. Een goed onboarding proces is daarom nodig voor het verwelkomen en integreren van nieuwe medewerkers binnen de organisatie. Tijdens de onboarding fase maken nieuwe medewerkers kennis met de organisatiecultuur. Ze leren welke waarden belangrijk zijn, maken nader kennis met de missie en strategie en met de doelstellingen binnen de organisatie. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere thema’s die tijdens de onboarding een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan:

  • Administratieve Procedures: Een efficiënte afhandeling van het administratieve proces zorgt ervoor dat de medewerker snel inzetbaar is.
  • Training & Ontwikkeling: Zorg ervoor dat de medewerker de juiste vaardigheden en kennis heeft zodat deze zijn of haar functie kan uitvoeren.
  • Mentorschap en Begeleiding: Het is voor een nieuwe medewerker prettig wanneer deze kan terugvallen op een collega die als een soort vraagbaak fungeert. Deze persoon kan een nieuwe medewerker feedback geven en meer leren over de organisatiecultuur.
  • Sociale Integratie: Het is voor nieuwe medewerkers belangrijk dat ze zich thuis voelen binnen de organisatie en het team. Events en activiteiten rondom teambuilding dragen bij dit proces te versnellen.
  • Blijvende Ondersteuning: Onboarding stopt niet na een paar maanden, maar eigenlijk een continu proces waarbij medewerker en organisatie elkaar verder helpen.

Een eerste indruk kan je maar één keer maken en daarom begint de onboarding voor ons al in de recruitmentfase. Escape2Change gebruikt de escape game in het recruitmentproces om de juiste mensen te kunnen selecteren. Als de recruitmentfase voorbij is en er nieuwe mensen zijn aangenomen maken organisaties gebruik van onze Onboarding Game. Tijdens de Onboarding Game leren nieuwe medewerkers elkaar en de organisatie beter kennen. Voor de organisatie is er veel ruimte om eigen input in de game te stoppen, waardoor de Onboarding Game echt een maatwerk product is. Denk hierbij aan documenten, filmpjes en bijvoorbeeld het pand.

 

Meer praktische informatie over de Onboarding Game vindt je hier